Pohár ČR třídy Fireball a Laser Radial předcházela předpověď na dostatek větru, očekávaná slušná účast FB (nakonec 24) a 6 Laser.


Z Plzně dorazil Zip s Jéňou, Milan (místo syna zaskakoval Stelon), Carlos s Matesem a na radiálu Mikeš. V záchranné službě ještě asistoval Horyna s chotí. Pořadatelé neotáleli a hned po nástupu se šlo na vodu, slibovali rozjížďky nonstop (pozn.: to by se asi Pirátníkům moc nelíbilo) a jak řekli, tak to bylo.

Předpověď trošku nevyšla, místo slibovaných 5-6 m/s bylo o něco málo víc (přes 10) a tak nebyla nouze o koupání (nevyhnulo se ani zkušeným). Plný počet rozjížděk nakonec odjelo jen 10 posádek. Carlos s Matesem předvedli eskymáka ještě před prvním startem a k velké smůle při tom utopili houbu a láhev dobré vody (čert to vem), horší byla ztráta spinakrového pně a tak celý den bojovali bez spinakru (nutno přiznat že na ostrých raumech se stejně moc netahaly, horší to už bylo na zaďáky - s kosatkou na motýla to opravdu moc nešlo,...).

1.rozjížďka Zip 6, Carlos 16, Milan 18

2.rozjížďka Zip 7, Carlos 17, Milan řešil techniku

3.rozjížďka Zip 7, Milan 11, Carlos 17

4.rozjížďka Zip 8, Milan 11, Carlos 13

5.rozjížďka Zip 13, Milan 15, Carlos 16

Po sobotě tak bylo pořadí v FB :

Kubový-Roček, Kořán-Kvasník, Svoboda-Šára

9.Čechura-Will, 14. Šnajdr-Mudra, 17 Smetana-Smetana

Mikeš na Laseru dal 1,2,2,5,1 a pořadí bylo :

Pospíšil, Černý, Huček

V neděli předpověď nevyšla vůbec, rozhodčí nás kolem poledne vyhnali a pokusili se o rozjížďku, první stoupačka se jela na jeden bok, z raumu se stala stoupačka a na druhém to flautové trápení ukončili, výsledky ze soboty se už neměnily.

Carlos