Ne každý by na Silvestra vyrazil na Bolevák trénovat, ale u nás se letos našla taková malá výjimka. Podařilo se totiž zorganizovat, pod vedení Přemka Čechury, krásnou akci jezdění a setkání modelářů modílků všemožných plavidel spolu se zavzpomínáním na kamaráda a modeláře Honzu Lukeše.

Počasí jim vyšlo a v 10:00 se krásný počet 12ti modelářů sešlo na kose našeho jachťáku. Bylo úplné bezvětří, což z pohledu jachtaře je naprostá tragédie. Však pro nadšeného modeláře se jedná o vynikající podmínky. 

Většina lidí měla s sebou jen své kapesní lodě, vyjímkou se stal vedoucí kroužku lodních modelářů pod Radovánkem zručný modelář Ondra Vladyka se svým impozantním modelem USS Texas v měřítku 1:100.

,,Od přijíždějcích modelářů bylo velmi oceněno zázemí u vody a parádní přístup k vodě i pro větší lodě. Vystavené modely se líbily i příchozím členům a všichni si akci určitě užili. Myslím, že se akce zdařila, a je tak zajímavým rozptýlením ve sportovním jachtařském životě oddílu.'' říka hlavní organizátor Přemek Čechura

I my doufáme, že jsme modeláře neviděli letos u nás na jachťáku naposledy, a jsme rádi, že jsme se alespoň ,,na čumendu'' mohli akce také zúčastnit.

Odkaz na článek ze stránek modelářů

Autoři: Přemek Čechura a Josef Hanton
Foto: Přemek Čechura a Ladislav Douša