Dosti netradičně přídáváme průběžné info o přípravě Kačky Altmannové na kvalifikaci na nejprestižnější akci každého sportovce - na Olympijské hry 2024, pro jachtaře konané ve francouzské Marseille. 

Kačka v letošním roce absolovala během ledna a února tréninkový kemp a závody na Lanzarote, odkud se přemístila na trénink a závody na Mallorce a následně v Hyeres. Po závodech v Hyeres měla 6 týdnů volno na dodělání školy a poté následoval od poloviny června tréninkový pobyt na Gardě. Po krátké prázdninové pauze, navázalo holandské soustředení před MS 2023 v Haagu, kde na první pokus o úspěšnou kvalifikace na OH bohužel skončila na 57. místě - bohužel žádnému českému zavodníkovi se zde nepodařilo na hry kvalifikovat. Na navazujícím MS na jezeře Silvaplana ve Švýcarsku do 21 let však obrátila a skončila na 14. místě

Další příprava směřuje k MS na Lanzarote, což je druhá kvalifikace na OH (26.1-3.2.) 2024, tento rok konáná záměrně před největším sportovním svátkem světa. Z tohoto MS se kvalifikuje první země z kontinentu z redukovaného pořadí. Úplně poslední možností kvalifikace, ještě po světovém poháru na Mallorce, je závod poslední naděje, který se jede ve francouzské Hyeres od 20.-27.4.2024. Z tohoto závodu se kvalifikuje posledních šest zemí do celkového počtu 23, které pojedou OH.

Kačka se již usilovně na její všechny možnosti kvalifikace připravuje - již za pár dní odjíždí na soustředění a tréninkový závod 4.11. do španělského Cadizu, s malou pauzou v ČR pak přejede na soustředění a tréninkový závod, kde bude do MS na konci ledna.

Kačka trénuje společně s Kačkou a Bárou Švíků pod vedením holadského trénera Diederika Bakkera a španělského trénera Jaimeho Ándrese. Konec letošní sezóny a začátek příští budou holky vedeny právě dříve zmíněným španěleským trenérem.

Kačce skládáme obdiv v jejím tréninku, který přes všechny své povinnosti dokáže realizovat, držíme jí palce a věříme, že její dosavadní celoživotní snažení bude odměněno třeba i tím nejcennějším, o čem sní každý sportovec.