Zaří říjen jsou typické měsíce pro ukončení českých poháru napříč všemi lodními třídami, tudíž zde příkládáme úspěchy našich mladých závodníků za sezónu 2023.

Celá sezóna 2023 byla ve tříde 29er ve znamenní boje o první příčky hned dvou členů našeho klubu: Petra Pelnáře s Kateřinou Šlechtickou (LS Brno) a Ondřeje Baštáře s Lukášem Krausem (JK Česká Lípa), který nakonec vyhrála posádka plzeňsko-brněnská i přes výborný výsledek posádky plzeňsko-českolipské v posledním pohárovém závodě na Nových Mlýnech - i přesto za celý pohár brali nádherný bronz.

Za mladší, tentokrát feváky, brali zlato v Českém poháru díky stříbru na posledním závodu Fair play 2023 na východečeské Rozkoši, spolu s užásnými výsledky nejen z tuzemských závodů tak završili velmi povedenou sezónu, kterou rozhodně budou chtít ve sezóně další zopakovat.

A nakonec již trochu starší, ale o to zkušenější, posádky jako Jakub Dobrý Tereza Dobrá, kteří na sklonku sezóny stihli přivést ještě stříbro z Místrovství Holandska z Bruinisse a zlato z posledního poháráku na Rozkoši - bohužel však pro absenci na předchozích závodech na žadnou medailovou příčku v celkové pohárové tabulce, ale to se rozhodně může v sezóně příští napravit.

A nezapomínejme na polo-plzeňskou posádku mladých fireballistů Přemka Čechuru a Terezu Šamšulovou, kteři se velmi dobře drželi na Místroství Evropy v slovinské Portoroži, avšak všeobecně náročné podmínky je nakonec snesli na moc krásné 19. místo spolu s nádhernými výsledky na závodech českých.

Všem mladým závodníkům tímto děkujeme za reprezentaci klubu jak na českých tak světových vodách, užijte si zasloužený zimní odpočinek a hodně štěstí do již nadcházející sezóny 2024