Kateřina Altmannová (IQ Foil), Ondřej Baštář (29er), Petr Pelnář (29er), Matěj Martan s Davidem Křížkem (RS Feva) jsou naši sportovci reprezentující náš klub za Českou republiku na velkých světových závodech.

Matěj Martan a David Křížek si přivezli krásné výsledky a hlavně cenné zkušenosti z mezinárodních závodů díky 5.místu na evropském šampionátu a a místu 24. na šampionátu světovém.

Současně v červenci probíhalo mistrovství světa v anglickém Weymouthu v lodní třídě 29er. Zde v silné konkurenci a těžkých podmínkách si dojel Ondřej Baštář s Lukášem Krausem (Jachtklub Česká Lípa) pro vynikající 32. místo ve zlaté skupině. Na tomto významném závodu nesměla ani chybět posádka Petr Pelnář a Kateřina Šlechtická (LS Brno), kteří statečně též nabrali taky mnoho cenných zkušenosti.

Ve třídě IQ Foil nyní Kateřina Altmannová tvrdě trénuje a nyní zahajuje v nizozemském Haagu 1. kvalifikační závod na olympiádu v Paříži 2024.

Všichni tito naši členové se společně setkají poslední týden v srpnu na juniorském mistrovství české republiky na Lipně - Czech junior nationals - Regata 130 let českého jachtingu. Na tento závod budou doplněny o další dvě posádky lodní třídy RS Feva o Matěje Červeně s Emou Marečkovou a o Jirku Šimánka se Šimonem Kulawiakem.

Budeme držet palce ať cenné trofeje putují do Plzně!!.

Autor: Jiří Martan, úprava: Josef Hanton