3. ročník Mikulášské regaty v novém tisíciletí proběhl na Boleváku 2. a 3. 12. Na pořádání se podílely oba místí oddíly - YC Loko Plzeň i Jachetní klub Plzeň. Protože u nás o zábavu není nouze, přijeli se podívat a zazávodit si kamarádi a kamarádky z dalších oddílů. Počasí bylo dobré, a tak se hlavnímu rozhodčímu (Michalu Juklovi) povedlo odstartovat 2 rozjížďky.


Vítr byl sice dost mírný, ale protože závodily i děti, nebylo to na škodu. Dokonce účast závodníků byla lepší, než na řadě letních akcí, protože Pirátů jelo 6 a Optíků 8. Na pirátu zvítězila posádka Zuzka Lašová a Mirek Horák a na Optíku Matěj Smola.

 Další akce byly připravené na břehu, a tak se mohli zapojit i ostatní. Kromě běžných soutěží mělo úspěch vzájemné krmení se dvojic pudinkem, se zavázanýma očima, scénky z filmů a jako obvykle se ohlasu dočkala (hlavně u ženské části) oblíbená soutěž o nejhezčí páské nohy, která je u nás už tradiční. Jen pánové, pánové, příště lepší účast. Rády se podíváme na Vaše nožky. Není zač se stydět.....Letošním vítězem byl David Křížek

 Asi největší úspěch měla soutěž Honzy Váchy Merlina (aneb svátosti Mikuláše), která byla pro jistotu s hvězdičkou a raději byla zařazena až jako poslední v řadě. Jednalo se o postupné nasunutí obou rukou do prezervativu, jeho nasazení na hlavu tak, aby byl přes uši a nos a postupné nafukování nosem až do prasknutí vzniklého "šišojdu". Samozřejmě na čas. Nejvydatnější "fuk" měl Michal Černý. Pro pobavení publika nebyla zanedbatelná při nafukování ani práce tělem, a tak se kroutili skoro všichni - někdo smíchem, někdo snahou vsunout hlavu a rychle foukat.
Po soutěžích se rozjelo místní disko, a tak se tancovalo, smálo a pilo skoro až do rána.

No prostě závěrem - bylo to fajn, spousta kamarádů, spousta smíchu, spousta zábavy. Doufám, že se příští ročník vyvede taky tak.

Veselé Vánoce všem Helena Smetanová