Sobota 19.10. patřila vpravdě příjemnému zakončení jachtařské závodní sezony ny Boleváku. V sousedním oddílu sice probíhala brigáda, a tak celodenní zvukovou kulisou rybníka byl mocný hlas jejich cirkulárky, hlavní dění se ovšem odehrávalo na vodě - v pořadí již 5. ročník extrémního závodu OPTIMISTrace, tedy závodu dospělých na dětských lodích Optimist.


Bohužel se letos sešel abnormální nedostatek fotografů, tak jsem zvědavá, jestli se někde najde alespoň nějaká fotečka. Jinak totiž všechno báječně vyšlo.

Sousední JK Plzeň nás již tradičně podpořil svým "vozovým parkem" a pro závod poskytl nakonec celkem 5 oddílových lodí vč. výstroje. Z vlastních zásob jsme pak doplnili pouze jednou ploutví a připravili dalších kompletních 7 Optíků. A všech 12 lodí bylo akorát obsazených-sešlo se přesně 12 vážených závodníků!

Ještě dopoledne to vypadalo, že nebudou závodníci, diváci, ani vítr. Ostatně, jako obvykle, jen byla trochu menší zima. (Ne o moc.) Situace se ale postupně měnila k lepšímu, pár předem nahlášených závodníků ještě rušilo účast, ale přihlášky v kanceláři přibývaly, Přemek Čechura stihnul vymyslet a nakreslit obrázek pro diplomy..a než jsem je stihla natisknout....přišel i vítr.

Na poněkud opožděném nástupu si závodníci jako již tradičně vylosovali každý 2 lodě: jednu pro liché rozjížďky, druhou pro sudé. To zajišťuje jednak menší riziko handicapu horší lodí, jednak daleko větší srandu mezi rozjížďkami, kdy závodníci přelézají z jedné lodě na druhou - pochopitelně na vodě.

Jediným, kdo o tuto zábavu přišel, byl Martin Chomát, který si vylosoval dvakrát stejnou loď. Asi to na přesrok zatrhnem :-)

Odjely se 3 velice slušné rozjížďky, čtvrtá byla už trochu trápení, ale přeci jsme nemohli vynechat druhou sudou..a aspoň měli škrtačku!

Výsledky:

1. Míra Chodora (OPTIMISTa N. 1)
2. Martin Chomát (1. vice OPTIMISTa)
3. Zbyněk Mudra (2. vice OPTIMISTa)
4. Pavel Beneš (titul Těžkej OPTIMISTa)
5. Kuba Nápravník
6. Carlos Smetana (titul Starej OPTIMISTa)
7. Martin Mudra
8. Ondra Duspiva
9. Marek Nový
10. Tomáš Bedřich (do poslední chvíle adept na titul Těžkej OPTIMISTa; nejmladší OPTIMISTa)
11. Monika Čechurová (titul Nejlepší OPTIMISTKa, Nejlepší OPTIMISTa rodič)
12. Pavel Heis (titul Nejlepší OPTIMISTa laik)

ředitel závodu: Majda Soukupová
hlavní rozhodčí: Míra Horák
pomocní rozhodčí (naše jachtařská mládež): Přemek Čechura, Ondra Černý, Ládík Čechura

autor obrázku na diplomech: Přemek Čechura