O víkendu 11. – 12. 5. 2013 dvě Fevy z Plzně jely na další závody – tentokrát na pohárový Jarní závod na Seči. Vodní nádrž Seč se nalézá v Pardubickém kraji a nikdo, koho jsme se v Plzni ptali na to, jaká je, nám nedokázal odpovědět, neboť tam dosud nikdo nebyl. I přes to jsme se v pátek za vydatného deště vydali na cestu. Musím podotknout, že pokaždé, když jedeme někam na závody, prší. Lépe řečeno leje.

„Seč – jak podivné to místo! Vítr divný, všechno divný,“ říká Přemek. A to by asi, co se popisu místa týče, bylo všechno.

V sobotu moc nefoukalo, jen na tzv. Velkém jezeře, které bylo vzdálené pár kilometrů od jachťáku, a na kterém se (jak říkal hlavní rozhodčí) jezdí maximálně jednou za rok. Také podotknul, že za poslední čtyři roky tam nejeli ani jednou. Měli jsme holt zase jednou štěstí... Ale k závodům. Závod por nás byl vypsán jako 4P - tedy pohárový závod. Fev závodilo dvanáct – čtyři z Brna, jedna z Pardubic, dvě z Plzně a pět z Prahy což není úplně špatné. V sobotu se odjely tři rozjížďky a to za pět hodin na vodě (to se mi na pouhé tři rozjížďky jeví jako poněkud dlouhá doba)!

V neděli už foukalo příznivěji, dokonce jsme zůstali na Malém jezeře, bylo hezky a někdy i vysvitlo slunce. Odjely se zbylé dvě rozjížďky a přišel konec závodu.

V závodě se nám moc nevedlo. My jsme si s Přemkem po dojezdech 5, 7, 7, 7, 4 dojeli pro celkové 6. místo a Martin Červený s Ondrou obsadili celkové 9. místo – ale zase poznali novou vodu a lidi...

Celkové výsledky