No, tak to byl ale začátek. V pondělí ráno se ohýbaly stromy, foukalo stálých 16, v nárazech 20 m/s. Žádná úcta ke stáří, šlo se na věc. Pole bylo rozděleno do 4 skupin a vždy startovaly 2 najednou. Takže 95 lodí na čáře, hmmm. Už cesta na start na zaďák byl zážitek.
Ten den jsme jeli 2 rozjížďky, kraloval Majčus, suverénní jízdou, Baban byl po pondělku 3. Ivan Rameš 5. Super začátek pro české barvy. Nepouštěl jsem se do žádných větších akcí a dojížděl tak v půlce. 
Ale další den bylo úterý!! Vítr zeslábnul na 4 m/s a to koukali tlustoprdi jak jezdí lehká váha. 4. místo v rozjížďce a to jsem si ho držel od startu a na poslední stoupačku jsem točil 3. Večer byli panáčci, inu skokan dne. Posunul jsem se hodně nahoru a další den ve středu přišel boží trest, menší škoda na lodi a dál o tom nechci mluvit.
Ve čtvrtek jsme jeli jen jednu, slabý vítr a po startu ještě zeslábnul. Dařilo se Jirkovi Outratovi. Absolvovali jsme pak sérii asi 6 pokusů odstartovat další rozjížďku, akce stíhala akci, ale vítr prostě nebyl, tak nás poslali na pívo. Majčus si pořád držel 1. místo, ale začal to mít napínavý, Baban spadl na 6, no moc jsme večer nejásali. Já ten den 35, celkově 59, jo docela dobrý.
No a protože se v pátek už nejelo, sice to občas komise chtěla zkusit ale vždycky si to rozmysleli. V 13.30 byl poslední start a to si Majčus oddychl, když to odstřelili.
Velkolepý ceremoniál tak pasoval na mistra světa veteránů Majčuse, Baban 6. a v kategorii Grant Masters byl 2. Jirka Outrata. Já jsem v premiéře Finn Masters nakonec obsadil 59. místo, takže 1/3 startovního pole, a velká spokojenost. No a příští rok do Španělska.

Z. Smetana, Finn 99