Sezóna na jachťáku plzeňské Lokomotivy je slavnostně uzavřena!

V sobotu 22. řijna se zde jel poslední závod letošní sezóny a to již tradiční fun závod Optimist race, což je závod, kdy se staří zkušení jachtaři vrací do svého mládí a začátků jízdy na plachetnicích či nejachtaři, kteří se nebojí začít s jachtingem tak, jak se patří, a to stejně jako všichni začátečníci začínají na plachetničce s velkým Q na plachtě.

Letos se počasí opravdu vydařilo, kromě skoro jasného nebe nám přál i vítr, což všech 16 závodníku shledalo jako idealní povětrnostní podmínky pro velmi náročné závodění.

Nakonec se odjelo 7 rozjížděk (5 pro kategorii profesionálů a 2 pro kategorii amatérů), kde přední příčky obsadili tito závodníci:

Kategorie PROFESIONÁLOVÉ:
1. místo - Jiří Martan (YCLP)
2. místo (1. místo v ženách) - Magdalena Holá (YCLP)
3. místo - Jaroslav Novák (JK Plzeň)

Kategorie AMATÉŘI (závodníci bez klubové příslušnosti):
1. místo - Veronika Čechurová
2. místo - Petr Černý
3. místo - Ladislav Čechura

Výhercům všech kategorií gratulujeme, všem závodníkům moc děkujeme za účast a doufáme, že se neuvidíme jen na dalším ročníků tohoto závodu extremního jachtingu, ale též i na prvních jarních závodech našeho klubu.

Teď přejeme všem hodně štěstí, ať všichni v klidu přečkáte zimu a jaře se všichni sejdeme snad už v plnějším Boleváku, než jak jsem posledních pár let znali.