Slavný jachtařský závod ROLEX MIDDLE SEA RACE 2009, kterého se zúčastnilo na 80 špičkových jachet, potvrdil, že loňský úspěch TŘI SESTRY SAILING TEAMU  na vlastní dvanáctimetrové jachtě THREE SISTERS  vedené kormidelníkem Milanem Hájkem nebyl náhodný.


V převážně silném větru, který přinesl velmi drsné podmínky včetně několika bouří, a který nahrával velkým jachtám (20-30m), naše malá česká loď obsadila v celkovém hodnocení skvělé 6. místo a zároveň obhájila loňskou stříbrnou pozici ve skupině. To všechno přes to, že v extrémních podmínkách nedlouho po začátku závodu závodníci zlomili spinakrový peň a roztrhali spinakr. Fantastickým nasazením a týmovým duchem v dalším průběhu posádka jachty TŘI SESTRY SAILING TEAMU opět dosáhla výborného výsledku a tím potvrdila stabilní postavení mezi současnou jachtařskou elitou.

První v cíli byl podle očekávání 100 stop dlouhá jachta ICAP Leopard, která letos zvítězila již na Rolex Fastnet Race a chce letošní sezonu zakončit i vítězstvím na třetím největším offshore závodem na světě, Rolex Sydney Hobart Race. Hvězdné posádce, Brad Jackson, Jules a Guy Salterovi, Jason Carrington, Jeremy Elliot, či navigátoru Hugh Andrewu najaté Mikem Sladem, se však nepodařilo překonat rekord závodu z roku 2007, za kterým zaostala o 30 minut.
Vítězem v IRC handicapu se stala jachta Alegre, 69 stop dlouhá loď odjela vynikající závod. V ORC vyhrála hvězdná posádka Luna Rossa ( Team Prada) s Robertem Scheidtem a Torbenem Graelem v týmu

Tri Sestry Team jel ve složení: Milan Hájek, Tomáš Doležal, Pavel Satoranský, Adam Plhoň, Káča Křelinová, Jure Krsanac, Jirka Michalčin a Petr Stoklásek.

Odkaz: http://www.rolexmiddlesearace.com/index.cfm