Po loňském úspěchu jsme uspořádali opět „extrémní“ závod na Optimistech k ukončení jachtařské sezony. Počasí se opakovalo, déšť, zima, slabý vítr. Účast více něž hojná – 17 závodění chtivých kusů včetně 5 žen a dívek. Zastoupeni byli závodníci lodních tříd Fireball, Pirát, Finn, Laser, Evropa a prken. Celkem 11 lodí poskytly oba kluby, závodilo se tedy na 2 skupiny se střídáním vylosovaných lodí a nejlepších 11 jelo finále.


Předstartovní rozcvička u baru předznamenala dění na vodě, a tak závodění probíhalo ve veselém duchu. Velký ohlas zaznamenal Jarda Vít -nejstarší a nejtěžší závodník – svým houpavým obratem, s následnou koupelí a přitažením plné lodi na břeh.

Po vyřazovacích bojích ve skupinách se jelo finále na 2 rozjížďky. Vítězem skupin se stal Ráďa, do dalších bojů ale již nenastoupil.

Finále bylo v režii Carlose (postupoval s jednou vyhranou rozjížďkou ve skupině ze 6 místa), který s přehledem vyhrál obě rozjížďky.

Absolutní pořadí:

1. Carlos Smetana

2. Ilonka Machovská

3. Milan Šnajdr

Feminae:

1. Ilonka Machovská

2. Věrka Stachová

3. Mája Brabcová

Nad 40 let:

1. Carlos Smetana,

2. Milan Šnajdr

3. Pepa König

Těžkej optimista (nad 80kg):

1. Carlos Smetana

2. Milan Šnajdr

3. Petr Rott

Vyhlášení vítězů okořenil přihlížející Horyna. Dostal geniální nápad, že vítěze je třeba hodit do vody. A tak děkuji tomu nahoře, že (se mnou na zádech) neupadl na schodech, nepraštili se mnou o beton na kose a přežil jsem přistání do půl metru ledové vody.

Za účastníky je potřeba poděkovat pořadatelům tohoto povedeného klání: Majdě Soukupové, Mirkovi Horákovi a Frantovi Waasovi. Tak zase za rok…

Karel Carlos Smetana

Téměř kompletní fotogalerie - Rajče-majdazirafa.